Четвер, 18.04.2024, 22:21

Контакти: 48702, Тернопільська обл.
м. Борщів, вул. Грушевського, 5
(03541)2-16-93, E-mail: borrmk@meta.ua
Вітаю Вас Гість | RSS
Новини освіти:  в Україні    за кордоном   МОН України   Тернопільщини   ТОКІППО   
Меню сайту
...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 155
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 29 » Районний семінар-практикум вчителів фізики та астрономії
12:32
Районний семінар-практикум вчителів фізики та астрономії

 

           Діалог фізиків і ліриків ведеться з  давніх часів.  Саме від гармонійного поєднання  гуманітарних і природничих наук  залежить  виховання  у  школярів  почуття  прекрасного й доцільного на патріотичних традиціях, сформованих поколіннями українців. Вчителі фізики та астрономії Борщівщини  відчувають пульс сьогодення і не припиняють творчий пошук  оригінальних способів  зацікавлення школярів сучасними досягненнями науки  та  втіленням їх  у  практичній  площині.

            Районний семінар-практикум на тему «Формування національно-патріотичного виховання на уроках фізики та в позакласній роботі» зібрав креативних педагогів району,  щоб узагальнити досвід спрямування активізації  навчальної  діяльності  школярів на оновлення змісту фізичної  освіти, процес формування навчально-пізнавальних, патріотичних якостей

учнів, виховання національної  свідомості  засобами  різних форм  позакласної роботи.

          Методист з фізики комунальної установи «Борщівський РМК»  Ольга М'ялковська  окреслила складові  національно-патріотичного  виховання                             в контексті Концепції «Національно-патріотичне виховання дітей та молоді», розробленої керівними  державними  освітянськими органами.  

          Досвідом співпраці керівника і педагога  поділились  заступник директора з НВР Вовковецької дев'ятирічки Стасюк Н.М. і вчитель фізики цієї школи Семаник В.Я., який вже встиг зарекомендувати себе не тільки творчим підходом до викладання предмета, але і як автор  двох збірок: «Бінарні уроки фізики і англійської мови» та «Фізика устами Шевченка». Фізик Більче-Золотецької ЗОШ І-ІІІ  ступенів Драпак Л.С. розглянула українознавчий аспект на уроках фізики та астрономії крізь призму поезії Лесі Українки.    А вчитель  з Мельнице-Подільської ЗОШ І-ІІІст  -    Кисілюк М.О. розповів про активізацію пізнавальної діяльності учнів на уроках фізики засобами творчої спадщини Івана Франка.  Виступи супроводжувались  показом  презентацій, підготовлених колоритно,  яскраво і всеохоплююче. 

        Проект «Фізичний експеримент в козацьких  забавах» якісно презентував досвід роботи заступника директора школи Борщівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. №3 ім. Р. Андріяшика» Гречки Н.Я. та фізика Ангеловської А.В. Влаштовані  ними Козацькі забави показали, як можна активно й доцільно використати українські музичні інструменти в українознавчому  ключі  з фізичним підтекстом під час організації  позакласних  заходів

      Надзвичайне пожвавлення  виявили учасники семінару  при визначенні ролі педагога та навчального закладу вкреатизації патріотичного виховання під час  проведення інтерактивної «Естафети думок». Вони поділились досвідом використанняфактів з  історії фізики,  цікавих  розповідей  про окремі епізоди з життя  та діяльності  видатних українських учених і винахідників  задля  формування  фізичних знань  і  шанобливого ставлення до історичного минулого фізичної науки.

       Постійно  розширюючи  методику  застосування  краєзнавчого  принципу в навчальному та виховному процесі,  фізики закликали педагогів району  більш  ефективно впроваджувати  творчі напрацювання  колег                             з питань національно -    патріотичного  виховання,  активізувати  пізнавальну діяльність учнів  під час  розкриття сутті фізичних явищ, використовуючи  елементи  творчої спадщини класиків української літератури.

      При  підбитті підсумків семінару були вироблення рекомендації,  які доступні всім  зацікавленим  на сайті вчителів фізики і  неодмінно  стануть                        у пригоді всім, хто вбачає у фізиці як  науці   не  суху теорію,  а магію  явищ  і законів, що  організують людське життя у гармонії  з  природою й суспільством.

          

Переглядів: 631 | Додав: Kas_Vol | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Свічка пам’яті
Вхід на сайт
Годинник
Друзі сайту
  • Тернопільський ОКІППО
  • Департамент освіти і науки Тернопільської ОДА
  • Міністерство освіти і науки України
  • Український центр оцінювання якості освіти
  • Івано-Франківський РЦОЯО
  • Інститут післядипломної педагогічної освіти
  • Пошук
    Календар
    «  Квітень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930
    Архів записів
    Copyright MyCorp © 2024Створити безкоштовний сайт на uCoz