Четвер, 28.03.2024, 19:00

Контакти: 48702, Тернопільська обл.
м. Борщів, вул. Грушевського, 5
(03541)2-16-93, E-mail: borrmk@meta.ua
Вітаю Вас Гість | RSS
Новини освіти:  в Україні    за кордоном   МОН України   Тернопільщини   ТОКІППО   
Меню сайту
...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 155
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 5 » Семінар у Зарваниці
16:14
Семінар у Зарваниці

 

23 жовтня 2015 року в Марійському духовному центрі с.Зарваниця відбувся семінар на тему: “Духовно-культурна основа формування громадянина- патріота». У ньому взяли участь завідувач комунальної установи «Борщівський районний методичний кабінет» Оксана Євгенівна Король, голова районної організації  профспілки працівників освіти Інна Володимирівна  Лань, настоятель храму Успіння Божої Матері м. Борщева отець Богдан Боднар, заступники директорів з навчально-виховної роботи та представники профспілкових комітетів шкіл району.

 «Як виховати у стінах школи свідомого християнина, громадянина-патріота своєї держави, яким чином сприяти духовному становленню сучасної молоді?» - таким був лейтмотив семінару.

На Святій Літургії вчителі мали можливість приступити до святої Сповіді, прийняти святе Причастя та подякувати Богу за отримані ласки.

На семінарі обговорено  теоретичні основи духовного виховання школярів.  Незабутні враження  справив отець Микола Медюх – викладач Вищої Тернопільської духовної семінарії ім. Йосифа Сліпого. Про Христові цінності – як стержень духовного виховання - говорила директор  колегіуму-інтернату для дівчат «Знамення» пані Анна Зварич.

Отець Богдан Боднар підкреслив, що покликання вчителя – не лише навчати дітей азам наук, а й сприяти духовному зростанню учнів. Одне з основних завдань сучасної школи, яке поставила завідувач комунальної установи « Борщівський  РМК» Король О.Є.  – сприяти  впровадженню Християнської етики не як факультативних занять, а як обов’язкових повноцінних уроків інваріантної складової.

Відкриттям для багатьох стало знайомство з єдиним в Україні обласним закладом освіти  «Колегіум для дівчат «Знамення» із поглибленим вивченням предметів духовно-просвітницького  спрямування, що у селі Зарваниця. Директор колегіуму-інтернату пані Анна Зварич та заступник директора  Любов Білінська, педагог-організатор Ірина Фіалка  ознайомили із основними принципами роботи та підходами у викладанні в спеціалізованому навчальному закладі нового типу.

Змістовним продовженням семінару була і спільна молитва на Хресній дорозі, і екскурсія до Святих місць Зарваниці та чудотворного джерела.

Логічним завершенням нашого перебування в Зарваниці  стала молитва до Чудотворної ікони  Зарваницької Божої Матері. Отець Володимир поблагословив всіх мощами святих та окропив свяченою водою.

 

Переглядів: 509 | Додав: Kas_Vol | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Свічка пам’яті
Вхід на сайт
Годинник
Друзі сайту
  • Тернопільський ОКІППО
  • Департамент освіти і науки Тернопільської ОДА
  • Міністерство освіти і науки України
  • Український центр оцінювання якості освіти
  • Івано-Франківський РЦОЯО
  • Інститут післядипломної педагогічної освіти
  • Пошук
    Календар
    «  Листопад 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30
    Архів записів
    Copyright MyCorp © 2024Створити безкоштовний сайт на uCoz