П`ятниця, 19.04.2024, 02:53

Контакти: 48702, Тернопільська обл.
м. Борщів, вул. Грушевського, 5
(03541)2-16-93, E-mail: borrmk@meta.ua
Вітаю Вас Гість | RSS
Новини освіти:  в Україні    за кордоном   МОН України   Тернопільщини   ТОКІППО   
Меню сайту
...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 155
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Грудень » 30 » Тільки творчий педагог може виховати творчу особистість
11:44
Тільки творчий педагог може виховати творчу особистість

    Нещодавно на базі Борщівського районного будинку дитячої творчості та Борщівської районної станції юних техніків  відбувся районний  семінар-практикум  вчителів фізики та географії  «Творча самореалізація школярів на уроках, позакласній та позашкільній роботі з предметів освітньої галузі «Природознавство». У його роботі взяли участь голови освітніх округів ,  молоді вчителі з фізики та географії, педагогічні працівники позашкільних навчальних закладів району.

     Сьогодення ставить нові вимоги до освіти вцілому й до кожного вчителя окремо. Педагоги мають бути творчими особистостями, новаторами ідей, постійно підвищувати свою професійну майстерність. Тільки творчий педагог може виховати творчу особистість. Час примушує шукати нові шляхи і форми роботи, які б допомогли педагогам піднятися на більш  високий професійний  рівень, спонукали їх діяти, творити, шукати, пізнавати, відкривати…. Про це наголошувала у своєму виступі «Основні напрямки і зміст роботи вчителя з формування творчих здібностей учнів» методист з фізики, географії комунальної установи «Борщівський РМК» Ольга М'ялковська. Теоретичну  частину продовжили директори позашкільних закладів району Надія Николаїшин та Іван Сливка , які  вміло і ефективно  охарактеризували  (з досвіду роботи)  розвиток системи  навчально-виховного простору позашкільної освіти  в районі  та на конкретних прикладах показали  досягнення та  здобутки гуртківців. 

Використання міжпредметних зв'язків та уроках географії та формування природничо-наукового світогляду на уроках фізики знайомили присутніх Любов Грицак (вчитель географії Шершенівської ЗОШ І-ІІ ступенів) та Василь Солтицький (вчитель фізики Бабинецької ЗОШ І-ІІ ступенів). Цікаві і змістовні моделі   «Впровадження у практику роботи елементів інноваційних форм проведення гурткових занять» продемонстрували  Юрій Галайчук, Богдан Малюга (керівники гуртків Борщівського районного БДТ).

      Велике захоплення  на семінарі –практикумі викликав педагогічний практикум «Заняття від А до Я: методи та прийоми»   модераторів     Наталії Белюх(культорганізатор БДТ ) та  Василя Шидловського (методист БДТ), даний захід  спонукав вчителів  до командної роботи, окреслюючи головні риси сучасного творчого педагога, обізнаність його з новітніми технологіями….

     Майстер-клас «Світ творчості», який провела керівник гуртків СЮТ Неля Григоришин, відбувся жваво та невимушено. Справжнє джерело натхненності, педагогічної творчості та уяви, фантазії, винахідливості, фахової майстерності проявили присутні  вчителі  у педагогічному меседжі «Я це знаю, я це вмію», що проходив під керівництвом молодого педагога БДТ Ольги Подлесної.

    Учасники семінару мали можливість переглянути виставку робіт вихованців СЮТ «Наш пошук і творчість -  тобі, Україно» та районну виставку-конкурс «Замість ялинки – зимовий букет».

    Підсумком семінару стали методичні рекомендації, які були спільно вироблені його учасниками і стануть орієнтиром у роботі педагогічних працівників  з предметів освітньої галузі «Природознавство». 

Переглядів: 583 | Додав: Kas_Vol | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Свічка пам’яті
Вхід на сайт
Годинник
Друзі сайту
  • Тернопільський ОКІППО
  • Департамент освіти і науки Тернопільської ОДА
  • Міністерство освіти і науки України
  • Український центр оцінювання якості освіти
  • Івано-Франківський РЦОЯО
  • Інститут післядипломної педагогічної освіти
  • Пошук
    Календар
    «  Грудень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Архів записів
    Copyright MyCorp © 2024Створити безкоштовний сайт на uCoz