Четвер, 28.03.2024, 20:45

Контакти: 48702, Тернопільська обл.
м. Борщів, вул. Грушевського, 5
(03541)2-16-93, E-mail: borrmk@meta.ua
Вітаю Вас Гість | RSS
Новини освіти:  в Україні    за кордоном   МОН України   Тернопільщини   ТОКІППО   
Меню сайту
...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 155
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 2 » Творчий педагог – творчий вихованець
18:51
Творчий педагог – творчий вихованець

У  дитинстві нас завжди очікує щось цікаве й нове, дивовижне і чарівне. Для багатьох дітей все найцікавіше починається з Борщівського районного будинку дитячої творчості. Займаючись у різноманітних гуртках, гуртківці на все життя відкривають для себе світ захоплюючого і незнаного. Саме у Будинку дитячої творчості вони знаходять улюблену справу, мають можливість поринути в неосяжний світ культури рідного народу, доторкнутися до кращих зразків сучасного світового мистецтва, навчитися змістовно проводити своє дозвілля, зробити перші кроки до майбутньої професії.

Теплом і увагою оточили дітей керівники гуртків художньо-технічного і художньо-естетичного напрямків роботи, навчаючи їх мистецтву бісероплетіння, паперопластики і квілінгу, театрального мистецтва, співу, танцям, конструюванню та моделюванню одягу, основам початкового технічного моделювання, виготовлення виробів з солоного тіста і природнього матеріалу. Використовуючи новітні технології навчання та поховання гуртківців, керівники Любов Чайковська, Олена Желяско, Тетяна Гриців, Мар’яна Калинюк, Ольга Подлесна, Антоніна Дунець, Неля Бойчук, Ольга Санчук розвивають творчі здібності дітей, вчать творчо мислити, приймати рішення і потім творчо їх  виконувати.

Але повноцінне вирішення сучасних освітніх завдань не можливе без високого рівня науково-методичного забезпечення навчання та виховання гуртківців та професіоналізму педагогів. Тому питання підвищення кваліфікації керівників гуртків, впровадження в практику сучасних досягнень психолого-педагогічної науки залишається пріоритетним напрямком методичної роботи. З цією метою 23 лютого в закладі відбулось засідання методичного об’єднання керівників гуртків художньо-естетичного та художньо-технічного напрямків роботи. На засідання були запрошені методист-психолог комунальної установ «БРМК» Любов Качура і практичний психолог Скала-Подільської ЗОШ І-ІІІ ст. Тетяна Борщівська, яка провела з присутніми тренінгові заняття «Творчий педагог – творчий вихованець». На занятті педагоги розкривали свої творчі здібності, таланти, визначали риси, які характеризують креативного педагога сучасного позашкільного закладу, виконували вправи на розвиток оригінальності і гнучкості мислення, творчої уяви і фантазії, моделювали образ творчої особистості. Любов Качура звернула увагу присутніх на психологічну проблему супроводу і підтримки обдарувань дитини. Вона зазначила, що покликання педагога-позашкільника – приділяти особливу увагу пошуку обдарованих дітей, виявлення і розкриття їх природніх задатків, а також допомога гуртківцям в професійній орієнтації і позитивній самореалізації в подальшому житті.

Методист БДТ (автор цих рядків) запропонувала педагогам цікаві форми і методи практичного супроводу творчої дитини. А керівники гуртків поділились досвідом роботи з розвитку знань і умінь дітей відповідно профілю занять і довели, що являються для гуртківців справжнім осередком творчості, знань та культури.

Переглядів: 509 | Додав: Kas_Vol | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Свічка пам’яті
Вхід на сайт
Годинник
Друзі сайту
  • Тернопільський ОКІППО
  • Департамент освіти і науки Тернопільської ОДА
  • Міністерство освіти і науки України
  • Український центр оцінювання якості освіти
  • Івано-Франківський РЦОЯО
  • Інститут післядипломної педагогічної освіти
  • Пошук
    Календар
    «  Березень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031
    Архів записів
    Copyright MyCorp © 2024Створити безкоштовний сайт на uCoz