П`ятниця, 26.04.2024, 12:39

Контакти: 48702, Тернопільська обл.
м. Борщів, вул. Грушевського, 5
(03541)2-16-93, E-mail: borrmk@meta.ua
Вітаю Вас Гість | RSS
Новини освіти:  в Україні    за кордоном   МОН України   Тернопільщини   ТОКІППО   
Меню сайту
...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 155
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Лютий » 9 » Приурочено 97-й річниці подвигу Героїв Крут
11:40
Приурочено 97-й річниці подвигу Героїв Крут

З метою увічнення звитяги українського духу в історичній пам’яті народу в Борщівській школі мистецтв відбувся літературно-мистецький захід «Стримуйте сльози, як стримую їх я…», присвячений Дню пам’яті Героїв Крут, який розпочався з винесення в зал Державного Прапора України під Гімн України (захід підготували учні та вчителі навчально-виховного комплексу «Загальноосвітній навчальний заклад №3 – гімназія ім.Романа Андріяшика» (директор школи Іван Крохмалюк).

Працівники органів виконавчої влади на чолі з першим заступником голови районної державної адміністрації Володимиром Бартошком та місцевого самоврядування, учнівська і студентська молодь, представники громадських організацій району хвилиною мовчання вшанували пам’ять українських юнаків, які загинули на станції «Крути» та Героїв Небесної Сотні.

У спільній молитві, яку відправив о.Богдан Боднар, молились за мир в Україні та за щасливе повернення вояків з АТО. Корзини живих квітів учні навчально-виховного комплексу «Загальноосвітній навчальний заклад №3 – гімназія ім.Романа Андріяшика» поклали до підніжжя пам’ятників Борцям за волю України та Січових Стрільців.

Про історичні події, героїчні подвиги, проявлені київськими студентами, курсантами та гімназистами дев’яносто сім років тому та сьогодення розповіли у своїх виступах заступник керівника виконавчого апарату районної ради Павло Андрушків та вчитель історії Борщівського НВК ЗОШ №3 – гімназії ім.Р.Андріяшика Роман Лижник.

Перед учасниками заходу виступили вокальне тріо сільського клубу с.Худіївці, вокалісти Марія Кашуб’як, Назар Онишко, поезія «Герої Крут» зачитана учнями 9-А, музичну композицію на фортепіано виконала Настя Герега.

Також практиканти Теребовлянського вищого училища культури (викладач Наталія Штефан) та учасники театру слова Борщівського районного будинку культури виконали поетичну композицію «На Аскольдовій могилі…».

Переглядів: 448 | Додав: Kas_Vol | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Свічка пам’яті
Вхід на сайт
Годинник
Друзі сайту
  • Тернопільський ОКІППО
  • Департамент освіти і науки Тернопільської ОДА
  • Міністерство освіти і науки України
  • Український центр оцінювання якості освіти
  • Івано-Франківський РЦОЯО
  • Інститут післядипломної педагогічної освіти
  • Пошук
    Календар
    «  Лютий 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    232425262728
    Архів записів
    Copyright MyCorp © 2024Створити безкоштовний сайт на uCoz