П`ятниця, 29.03.2024, 11:14

Контакти: 48702, Тернопільська обл.
м. Борщів, вул. Грушевського, 5
(03541)2-16-93, E-mail: borrmk@meta.ua
Вітаю Вас Гість | RSS
Новини освіти:  в Україні    за кордоном   МОН України   Тернопільщини   ТОКІППО   
Меню сайту
...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 155
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Листопад » 21 » Семінар вчителів української мови та літератури
16:03
Семінар вчителів української мови та літератури

   

     10 листопада 2016 року на базі Борщівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбувся семінар вчителів української мови та літератури «Шляхи формування мовних та літературних компетентностей на уроках української словесності».

      Епіграфом до всіх заходів були слова Софії Русової:  «Чим глибша прірва між типами знань, потрібними для життя  і тими, що подаються школою, тим менший вплив школи на майбутнє  життя учня».

     Учитель вищої  категорії  Л.В.  Бартошко  підготувала  цікаву і змістовну інформацію про види компетентностей,  проілюстровану слайдами,  на яких були презентовані нові технології  інтерактивного навчання щодо формування  знань, умінь і навичок школярів.   О.О. Паламар, учитель-методист,  запросила  на  урок розвитку мовлення у 8 класі «Особливості будови інтерв’ю.  Інтерв’ю у публіцистичному стилі». На гуманний та інтелектуальний рівень уроку, як і на духовний світ учительки,  вказували фото трьох видатних наших сучасників: Ліни Костенко, Богдана Ступки, Святослава Вакарчука. Крок за кроком,  легко і невимушено  вчителі й учні дізнавались про види інтерв’ю, спостерігали за роботою двох груп у класі.   Юні журналісти розпитували своїх однокласників-мандрівників про цікаві відвідані місця, а митців – про їхні досягнення.  А потім уважно слухали цікаву розповідь поетеси, прозаїка, відомого громадського діяча нашого краю і непересічної особистості Марії Довгошиї, що стала тим  «таємним»  очікуваним сюрпризом, який пообіцяла на початку уроку своїм допитливим школярам  учителька.  Старший вчитель Т.Й. Ванджура разом із гуртківцями «Дивослова» підготувала виховний захід «В новім, великім людськім храмі хтось добрим словом і мене згадає».  Біографічні відомості, вірші у професійному виконанні, прекрасні пісні, відповідний музичний супровід, позитивна аура – так відбувалося свято вшанування пам'яті нашого великого  Каменяра-ювіляра.

      Заключним акордом семінару була екскурсія до краєзнавчого музею, де експонується виставка вишиванок «Натхнення і краса» вчителя-словесника Бабинецької ЗОШ І-ІІ ступенів Мар’яни Рудан.

      Підсумки семінару підвела методист комунальної установи «Борщівський районний методичний кабінет» О.Л.Кісіль.  

  

 

Переглядів: 1120 | Додав: Kas_Vol | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Свічка пам’яті
Вхід на сайт
Годинник
Друзі сайту
  • Тернопільський ОКІППО
  • Департамент освіти і науки Тернопільської ОДА
  • Міністерство освіти і науки України
  • Український центр оцінювання якості освіти
  • Івано-Франківський РЦОЯО
  • Інститут післядипломної педагогічної освіти
  • Пошук
    Календар
    «  Листопад 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930
    Архів записів
    Copyright MyCorp © 2024Створити безкоштовний сайт на uCoz