П`ятниця, 26.04.2024, 19:26

Контакти: 48702, Тернопільська обл.
м. Борщів, вул. Грушевського, 5
(03541)2-16-93, E-mail: borrmk@meta.ua
Вітаю Вас Гість | RSS
Новини освіти:  в Україні    за кордоном   МОН України   Тернопільщини   ТОКІППО   
Меню сайту
...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 155
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 19 » Семінар завідувачів ДНЗ
13:53
Семінар завідувачів ДНЗ

12 листопада 2015 року на базі Борщівського яса-садка «Дзвіночок» ( завідувач Ковбаса Л.Ю., вихователь – методист Романюк О.М.)  проведено районний семінар – практикум завідувачів дошкільних навчальних закладів на тему: «Організація комунікативно-мовленнєвої діяльності на засадах дитиноцентризму».

            До проведення семінару в дошкільному закладі підійшли креативно і нетрадиційно. Атмосфера заходу була насичена цікавою інформацією, позитивними емоціями, тренінговими вправами, обміном думками, баченням перспектив розвитку дошкільних навчальних  закладів.

         Завідувачка  Ковбаса Л.Ю. представила роботу ясла – садка «Дзвіночок», зосередила увагу присутніх на використанні  сучасних педагогічних технологій в освітньому процесі, впливу розвивального середовища ДНЗ на ефективність навчання і виховання дошкільнят, на розвиток мовленнєвої культури та позитивного спілкування  в дошкільному закладі, значенні професійної готовності педагогів для успішної реалізації завдань Базового компоненту дошкільної освіти, зокрема освітньої лінії «Мовлення дитини».

       Під час проведення семінару учасники  переглянули інтегроване заняття в старшій групі  № 1 «В місті, в лісі ти гуляй – про безпеку пам’ятай» (вихователь Стецишин О.Ф.), брейн–ринг в старшій групі №2 «Будь природі вірним другом» (вихователь Андрійчук І.В.)  під час яких  діти показали свої знання, ерудованість та кмітливість. Було використано багато наочного матеріалу, який вихователі виготовили своїми руками.

                 Завідувачі дошкільних навчальних закладів взяли активну участь в круглому столі : «Сучасні підходи до організації комунікативно-мовленнєвої діяльності на засадах дитиноцентризму».

            Цікаві форми проведення семінару спонукали кожного з учасників зробити аналіз отриманої інформації, визначити  особисті плани щодо здійснення інноваційної діяльності в ДНЗ, організації комунікативно-мовленєвої діяльності на засадах дитиноцентризму.

              Методист  з дошкільної освіти комунальної установи «Борщівський районний методичний кабінет» під час підведення підсумків відмітила, що семінар проведений на високому методичному рівні. використано активні форми роботи, де були задіяні діти та дорослі ясла-садка «Дзвіночок», учасники семінару; що  саме у старшому дошкільному віці спільна з однолітками комунікативно-мовленнєва діяльність стає найбільш пріоритетною, вона відокремлюється від практичних дій, гри, стає незалежною від конкретних ситуацій. Обов’язково треба відводити час для вільного міжособистісного спілкування, створювати умови для організації дітьми самостійної комунікативно-мовленнєвої  діяльності. У  просторі групи виділити місце, де вихованцям буде зручно обговорювати події їхнього життя, обмінюватися враженнями, «секретами», й, за потреби, усамітнюватися. Побажала всім плідної співпраці та творчої наснаги.

Переглядів: 822 | Додав: Kas_Vol | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Свічка пам’яті
Вхід на сайт
Годинник
Друзі сайту
  • Тернопільський ОКІППО
  • Департамент освіти і науки Тернопільської ОДА
  • Міністерство освіти і науки України
  • Український центр оцінювання якості освіти
  • Івано-Франківський РЦОЯО
  • Інститут післядипломної педагогічної освіти
  • Пошук
    Календар
    «  Листопад 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30
    Архів записів
    Copyright MyCorp © 2024Створити безкоштовний сайт на uCoz